Divendres 6 de setembre

Plaça del Mercat

19 h. Cursa infantil de tonells de vi.

19.30 h. Inauguració oficial de la XXXVII Festa de la Verema. Amb la participació d’entitats del municipi.

20.30 h. Lliurament dels Premis Pàmpols 2024. Tradicional Trepitjada de raïm i tast del primer most amb la col·laboració de Josep Cuscó, acompanyats dels nens i joves de la vila.

 22 h. Concert: Rock&Busto Banda Tribut Laxn’Busto.

24 h.  Concert: Waikiki.

dissabte 7 de setembre

Plaça del Mercat

De 10 a 14 h. Exhibició de balls a càrrec de l’escoles de ball del municipi (escenari principal).

De 11 a 14 h. Activitats i tallers infantils.

19 h. Cursa infantil de tonells de vi i Concurs infantil de trepitjadors de raïm.

 20 h. Actuació ZeBRASS marching Band (itinerant).

22 h. Concert: Noche Ochentera.  

00 h. Concert: La Nit del Canet.

ACTIVITATS A LA BIBLIOTECA

Del 2 al 28 de setembre

EXPOSICIÓ “VITICULTORES DEL PENEDÈS”. Fotografies de Maria Rosa Ferré.

Autora del llibre Converses a peu de vinya.

Les protagonistes d’aquest llibre són dones valentes, que porten el tractor i tota mena de maquinària, que llauren, poden, emparren filferros, esporguen i cullen; dones que surten de casa quan encara és fosc per anar a la vinya, al mercat o a l’hort i que tornen quan el sol es pon; dones que traginen i van a descarregar la verema, portant milers de quilos de raïm, amb tractors de mides impossibles, de dia i de nit; dones que estimen la terra, que porten, administren o treballen en explotacions agrícoles, que dirigeixen cases rurals, que estan al capdavant de cellers i laboratoris, que van on sigui a vendre els seus productes, que estan als consells rectors de cellers i cooperatives… i que, a més, cuiden fills, pares, avis, i encara tenen temps per formar-se, per gaudir, per compartir i per ser felices.

Dijous 5 de setembre, a les 17:30h

HORA DEL CONTE Cesc i la bruixa fil·loxera, a càrrec de Sandra Rossi

públic familiar, infants a partir de 3 anys

Semblava que en Cesc tenia els ossos fets de terra… Era pagès, estimava la terra i la terra l’estimava a ell, per això les seves vinyes eren tan belles. En Cesc també estimava la Noemí, que el dia de la festa de la verema ballava amb el seu vestit blanc tacat de raïm. La música i els riures de la festa van arribar fins la cova on vivia una bruixa terrible, la bruixa Fil·loxera. Ella detestava l’alegria per sobre de tot en aquest món, per la qual cosa va decidir enviar les seves criatures perquè destruïssin aquelles plantes que, a finals de l’estiu, regalaven tanta felicitat a la gent. Però la Fil·loxera no comptava amb el gran amor que en Cesc sentia per totes les coses que vivien, ni tampoc en la força de la seva alegria.

.

Dijous 5 de setembre, a les 18:30h

TROBADA LECTORA AMB “TERRA DE VINYES”

 A càrrec de: Rosa Maria Prat (autora)

Activitat en el marc de la Festa de la Verema 2024. Trobada amb l’autora on comentarem la seva novel·la Terra de vinyes, premi de novel·la curta Celler de Lletres organitzat per Sant Sadurní de Noya en el marc del projecte Biblioteques amb DO. Vine a buscar el teu llibre!

.

Activitats Paral·leles

L’Ajuntament de Cubelles es reserva el dret a fer els canvis necessaris en aquesta programació per causes imprevistes. En totes les activitats es podran registrar imatges multimèdia amb finalitats de comunicació i informació municipal